Prickigt hårdbröd

Du behöver 2 dl vatten 2 msk nässlor hackade och torkade 2 msk linfrö 0.5 tsk havssalt 1 dl bovetekorn 4 dl vetemjöl 1.5 tsk...


6 portioner

Du behöver

  • 2 dl vatten
  • 2 msk nässlor hackade och torkade
  • 2 msk linfrö
  • 0.5 tsk havssalt
  • 1 dl bovetekorn
  • 4 dl vetemjöl
  • 1.5 tsk bakpulver

Gör så här

1
Blanda vatten, nässlor, linfrö, salt och bovete i en bunke. Blanda bakpulvret i 3 dl av vetemjölet. Rör ner det i bunken och arbeta degen lätt. Tillsätt mer mjöl, så mycket att degen kan kavlas.

2
Ta upp degen på bakbordet och dela den i 6 bitar. Kavla ut dem till tunna, runda kakor, lika stora som din stekpanna.

3
Sätt pannan på högsta värme. Minska värmen något. Lägg i en kaka i taget och grädda dem 3-4 min på varje sida.


Kommentar:
Hårt bröd hör sommaren till. Snabbt fixat dessutom eftersom det gräddas i torr stekpanna! Det här smakar gott av späda nässlor och linfrö.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top