Sommarfestsill

Du behöver 6 matjesfiléer 1 rödlök 1 rejäl knippa dill 1 bunt gräslök malen vit/svartpeppar 3 dl gräddfil Gör så här 1 Skölj hastigt av...


4 portioner

Du behöver

  • 6 matjesfiléer
  • 1 rödlök
  • 1 rejäl knippa dill
  • 1 bunt gräslök
  • malen vit/svartpeppar
  • 3 dl gräddfil

Gör så här

1
Skölj hastigt av filéerna under rinnande vatten. Låt dem rinna av. Klipp dem i sneda bitar.

2
Skala och finhacka rödlöken. Hacka dill och gräslök.

3
Varva ingredienserna i en burk. Börja med hackad lök i botten, därefter sillbitar, kryddor, dill och gräslök. Ringla över gräddfil. Upprepa allt från början igen. Det avslutande lagret ska vara gräddfil.

4
Ställ sillen, övertäckt, i kylen i cirka 3 dagar. Garnera med dill och gräslök. Servera med hårt bröd och färskpotatis.


Kommentar:
Dubbla satsen om ni är 8 personer. Till en buffé med flera sorters plockmat räcker en sats bra.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top