Du behöver
- 6 matjesfiléer
- 1 rödlök
- 1 rejäl knippa dill
- 1 bunt gräslök
- malen vit/svartpeppar
- 3 dl gräddfil
Gör så här
1
Skölj hastigt av filéerna under rinnande vatten. Låt dem rinna av. Klipp dem i sneda bitar.
2
Skala och finhacka rödlöken. Hacka dill och gräslök.
3
Varva ingredienserna i en burk. Börja med hackad lök i botten, därefter sillbitar, kryddor, dill och gräslök. Ringla över gräddfil. Upprepa allt från början igen. Det avslutande lagret ska vara gräddfil.
4
Ställ sillen, övertäckt, i kylen i cirka 3 dagar. Garnera med dill och gräslök. Servera med hårt bröd och färskpotatis.
Dubbla satsen om ni är 8 personer. Till en buffé med flera sorters plockmat räcker en sats bra.