Spenat- & chèvrepaj

Du behöver Pajdeg: 150 g smör 3 dl vetemjöl 2 msk vatten Fyllning: 1 pkt bladspenat fryst, 250 g 2 st rödlökar 1 msk olja...


8 portioner

Du behöver

Pajdeg:

150 g smör
3 dl vetemjöl
2 msk vatten

Fyllning:

1 pkt bladspenat fryst, 250 g
2 st rödlökar
1 msk olja
250 g chèvreost

Äggstanning:

4 st ägg
5 dl mjölk
salt och peppar

Gör så här

1
Sätt ugnen på 200 grader. Hacka samman smör och vetemjöl. Tillsätt vatten och arbeta ihop till en degboll. Låt den vila i kylen en halvtimme.

2
Smörj en pajform på cirka 24 cm i diameter. Tryck eller kavla ut pajdegen och förgrädda den cirka 15 minuter.

3
Tina och krama ur vätska ur spenaten. Hacka eller klyfta rödlöken. Skiva chèvreosten.

4
Fräs spenat och lök i lite olja. Fördela spenat, lök och ost i det förgräddade pajskalet. Vispa samman äggstanningen och häll över.

5
Grädda pajen i cirka 45 minuter i 175 grader. Låt pajen stå till sig lite efter gräddningen.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top