Absolut sill

Du behöver 1 burk, ca 420 g, urvattnad inläggningssill Lag: 3 msk grovkornig dijonsenap 1/2 dl ättiksprit, 24 % 3 1/2 dl vatten 3 dl...


4 portioner

Du behöver

  • 1 burk, ca 420 g, urvattnad inläggningssill
  • Lag:
  • 3 msk grovkornig dijonsenap
  • 1/2 dl ättiksprit, 24 %
  • 3 1/2 dl vatten
  • 3 dl strösocker
  • 1 msk kryddpepparkorn
  • 1/2 msk fänkålsfrön
  • 1 rödlök
  • Tillbehör:
  • kokta ägghalvor
  • hackad lök
  • gräddfil
  • färskpotatis

Gör så här

Skölj sillfiléerna och låt dem rinna av. Skär dem i sneda bitar. Blanda och koka upp senap, ättika, vatten, socker, pepparkorn och fänkålsfrön. Låt lagen kallna. Skala och skiva rödlöken. Varva sill och lökringar och häll över lagen. Låt den stå i två dygn.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top