Madeleinekakor

Du behöver 125 g smör rumsvarmt 125 g strösocker 4 st ägg 2 dl vetemjöl 1 tsk vaniljsocker citron rivet skal av 0.5 Garnering: florsocker...


24 portioner

Du behöver

  • 125 g smör rumsvarmt
  • 125 g strösocker
  • 4 st ägg
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk vaniljsocker
  • citron rivet skal av 0.5

Garnering:

florsocker

Gör så här

Sätt ugnen på 175 grader. Smörj 24 små madeleineformar eller mandelmusselformar. Vispa smör och socker vitt och poröst. Tillsätt ett ägg i taget. Sikta ner mjölet och tillsätt vaniljsocker och citronskal. Blanda försiktigt till en jämn smet. Fördela smeten i formarna. De bör fyllas till 2/3. Grädda kakorna i 8-10 minuter tills de fått lite färg. Låt dem svalna på galler. Pudra dem med florsocker.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top