Melon- och jordgubbssallad

Du behöver 1 st nätmelon 0.5 st vattenmelon 0.5 l jordgubbar 18 skiva parmaskinka 0.5 st friséesallat 1 st lollo rosso-sallad Garnering: gurkört Gör så...


4 portioner

Du behöver

  • 1 st nätmelon
  • 0.5 st vattenmelon
  • 0.5 l jordgubbar
  • 18 skiva parmaskinka
  • 0.5 st friséesallat
  • 1 st lollo rosso-sallad

Garnering:

gurkört

Gör så här

Dela melonen och gör kulor med hjälp av ett kuljärn. Du kan självklart använda vilka sorters meloner du själv vill. Skölj, snoppa och kvarta eller halvera jordgubbarna. Klipp salladsbladen. Rulla samman skinkan till små strutar. Gör ett stort fat som alla tar av eller gör 4 mindre fat. Garnera med gurkört och blomblad från ringblommor. Båda kan du äta upp. Om du vill kan du slå en klassisk vinägrett över, en del rödvinsvinäger och fem delar olivolja. Eller helt enkelt pressa lite citronsaft över.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top