Panna cotta med vinbär

Du behöver 4 dl vispgrädde 0.5 st vaniljstång 0.5 dl strösocker eller 3-4 msk flytande honung 1 dl mjölk 2 st gelatinblad Mos: vinbär ca...


4 portioner

Du behöver

  • 4 dl vispgrädde
  • 0.5 st vaniljstång
  • 0.5 dl strösocker eller 3-4 msk flytande honung
  • 1 dl mjölk
  • 2 st gelatinblad

Mos:

vinbär ca 200 g röda
1/2-1 dl strösocker

Gör så här

Dela vaniljstången och skrapa ur kornen. Blanda grädde och socker/honung i en liten kastrull, lägg i vaniljen. Koka upp under omrörning och sjud i 1 minut. Dra kastrullen av plattan och låt svalna. Lägg gelatinbladen i kallt vatten 5 minuter. Ta upp dem och lös dem i kokande mjölk. Låt svalna lite och rör om väl. Vispa ner gelatinlösningen i gräddblandningen. Snoppa vinbären och mixa dem till mos med lite socker. Lägg mos i botten på fyra portionsskålar och häll gräddblandningen ovanpå. Ställ kallt tills gräddkrämen tjocknat.


Kommentar:
Panna cotta är italienska och betyder kokt grädde.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top