Du behöver
- 4 dl vispgrädde
- 0.5 st vaniljstång
- 0.5 dl strösocker eller 3-4 msk flytande honung
- 1 dl mjölk
- 2 st gelatinblad
Mos:
vinbär ca 200 g röda
1/2-1 dl strösocker
Gör så här
Dela vaniljstången och skrapa ur kornen. Blanda grädde och socker/honung i en liten kastrull, lägg i vaniljen. Koka upp under omrörning och sjud i 1 minut. Dra kastrullen av plattan och låt svalna. Lägg gelatinbladen i kallt vatten 5 minuter. Ta upp dem och lös dem i kokande mjölk. Låt svalna lite och rör om väl. Vispa ner gelatinlösningen i gräddblandningen. Snoppa vinbären och mixa dem till mos med lite socker. Lägg mos i botten på fyra portionsskålar och häll gräddblandningen ovanpå. Ställ kallt tills gräddkrämen tjocknat.
Panna cotta är italienska och betyder kokt grädde.