Sesambaguetter

Du behöver 50 g smör 6 dl mjölk 50 g jäst 1 tsk salt 1 tsk strösocker 3 dl mjöl från fyra sädesslag 11 dl...


10 portioner

Du behöver

  • 50 g smör
  • 6 dl mjölk
  • 50 g jäst
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk strösocker
  • 3 dl mjöl från fyra sädesslag
  • 11 dl vetemjöl
  • 100 g smält smör
  • 1 ägg
  • sesamfrön

Gör så här

1
Sätt ugnen på 225 grader. Smält smöret. Häll i mjölken och värm den tills den är ljummen. Smula sönder jästen i en bunke och häll på mjölkblandningen. Rör tills jästen löst sig. Tillsätt salt, socker och mjöl. Arbeta till en smidig och fast deg.

2
Låt den jäsa i 40 minuter. Ta upp degen på mjölat bakbord och dela den i 3 delar.

3
Kavla ut delarna till tre rektanglar cirka 30×10 cm. Pensla dem med smält smör och lägg dem ovanpå varandra. Skär dem på tvären i 10 bitar. Tvinna degbitarna och lägg dem på en papprad plåt. Pensla dem med uppvispat ägg och strö på sesamfrön. Baka i 15 minuter tills de fått fin färg.

4
De här smala bröden är ett mellanting mellan baguette och grissini.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top