Varmrökt lax med örtsås och omelett

Du behöver 1 st varmrökt lax 3 st citron 1 dl hackad gräslök Örtsås: 1 st ägg 3 msk dijonnaise 1 dl olivolja 2 dl...

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 st varmrökt lax
  • 3 st citron
  • 1 dl hackad gräslök

Örtsås:

1 st ägg
3 msk dijonnaise
1 dl olivolja
2 dl vindruvskärnolja
3 dl gräddfil
0.5 dl dill hackad färsk
salt svartpeppar

Gör så här

1
Lägg den varmrökta laxen på ett fat och dra av skinnet på ovansidan. Servera den med citronklyftor och strö över hackad gräslök.

2
Vispa samman ägg och dijonnaise. Tillsätt oljan i en tunn stråle under vispning. Den ska tjockna till en majonnäs. Rör ner gräddfil och dill. Smaka av med salt och peppar. Servera såsen och örtomeletten till laxen.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top