Vinbär-yoghurt-glass

Du behöver 3 st äggulor florsocker ca 1 dl 1 dl vispgrädde 2 dl matlagningsyoghurt 250 g svarta vinbär färska eller frysta socker efter smak...


4 portioner

Du behöver

  • 3 st äggulor
  • florsocker ca 1 dl
  • 1 dl vispgrädde
  • 2 dl matlagningsyoghurt
  • 250 g svarta vinbär färska eller frysta
  • socker efter smak

Gör så här

1
Vispa äggulor och socker pösigt. Vispa grädden.

2
Snoppa vinbären och kör dem till mos i mixer eller matberedare med lite socker. Blanda bärmoset med ägguleskummet, rör i matlagningsyoghurten och till sist, med lätt hand, den vispade grädden. Blanda väl och häll upp i en stor form eller i portionsformar. Frys cirka 4 timmar.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top