Krusbärsfool

Du behöver 1.5 dl krusbärsmarmelad Vaniljkräm: 3 dl vispgrädde 1 st vaniljstång 1 msk strösocker 4 st äggulor mynta till garnering Gör så här 1...


4 portioner

Du behöver

  • 1.5 dl krusbärsmarmelad

Vaniljkräm:

3 dl vispgrädde
1 st vaniljstång
1 msk strösocker
4 st äggulor
mynta till garnering

Gör så här

1
Börja med vaniljkrämen: Värm grädden till kokpunkten tillsammans med en klyvd vaniljstång och socker. Ta upp vaniljstången, skrapa ur fröna och lägg i dem igen i grädden.

2
Vispa ihop äggulorna och vispa ner dem i grädden. Rör hela tiden medan grädden värms upp igen – den får inte koka, då kan den skära sig. Ställ krämen att kallna, då blir den också tjockare.

3
Skeda upp krusbärssylt omväxlande med vaniljkräm i smalt glas eller en dessertskål. Rör runt med skeden en gång så att sylt och kräm blandas lätt samman. Garnera med mynta eller citronmeliss.


Kommentar:
Fool är en klassisk engelsk dessert gjord på sötad, kyld bärpuré som blandas med dubbel mängd vispad grädde eller vaniljkräm.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top