Stjärnsylt med jordgubbar

Du behöver 1 liter (500 g) snoppade jordgubbar 1 liter (500 g) rabarber i bitar 1/2 påse (500 g) syltsocker 3 st stjärnanis Gör så...

Tillagningstid: 20 minuter
1 portion

Du behöver

  • 1 liter (500 g) snoppade jordgubbar
  • 1 liter (500 g) rabarber i bitar
  • 1/2 påse (500 g) syltsocker
  • 3 st stjärnanis

Gör så här

1
Varva bär, rabarber och socker. Stick ner stjärnanisen. Rör om och koka upp. Bubbelkoka under omrörning 2 minuter.

2
Den varma sylten är tunn och kan skikta sig i saft och bär om den hälls på burk direkt. Sätt kastrullen i diskhon i kallt vatten och rör om ibland medan sylten svalnar. Häll sedan på rena burkar som förvaras i kylskåp.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top