Getostflan

Du behöver 1 st smördegsplatta 1 st tomat getost ca 100 g färsk timjan Gör så här 1 Sätt ugnen på 200 grader. Tina smördegen...


0 portioner

Du behöver

  • 1 st smördegsplatta
  • 1 st tomat
  • getost ca 100 g
  • färsk timjan

Gör så här

1
Sätt ugnen på 200 grader. Tina smördegen och kavla ut den till en rundel eller rektangel som är någon mm tjock. Lägg plattan på plåt klädd med bakplåtspapper.

2
Dela tomaten och ta bort kärnorna. Skär tomatköttet i fina tärningar. Lägg dem i en skål, smula ner getosten och blanda med blad av timjan. Strö blandningen på smördegsplattan.

3
Grädda 10-15 minuter.

4
Skär i bitar och servera till drinken.


Kommentar:
Receptet är hämtat från Hus & Hems grillbuffè som är beräknad för 4 personer.
Vill man ha variation kan getosten bytas ut mot en eller ett par dl färskriven parmesanost.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top