Svartvinbärssorbet

Du behöver 300 g svarta vinbär 1 dl vatten 1 dl socker citron ca 1 msk pressad Gör så här 1 Koka upp vatten och...


0 portioner

Du behöver

  • 300 g svarta vinbär
  • 1 dl vatten
  • 1 dl socker
  • citron ca 1 msk pressad

Gör så här

1
Koka upp vatten och socker tills det “klarnar”. Låt svalna.

2
Kör vinbären till puré i matberedare. Passera bären genom en sil om du vill ha bort skalbitarna.

3
Blanda bären, sockervattnet och citronsaften. Kör i glassmaskin. Eller ställ in en skål med bärblandningen i frysen. Det tar några timmar innan sorbeten är fryst. Rör också flera gånger under infrysningen så blir konsistensen mjukare.


Kommentar:
Receptet är hämtat från Hus & Hems grillbuffè som är beräknad för 4 personer.
Svarta vinbär smakar mycket sommar och är dessutom fyllda med nyttigheter.
En klick mild vaniljglass blir en god smakbrytning till.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top