Salsa verde

Du behöver 1 stor knippa persilja, helst bladpersilja 1-2 vitlöks-klyftor 1 ask sardeller 1-2 msk kapris 1-2 msk pressad citron 1 dl olivolja 1/2-1 krm...

Tillagningstid: 5 minuter
0 portioner

Du behöver

  • 1 stor knippa persilja, helst bladpersilja
  • 1-2 vitlöks-klyftor
  • 1 ask sardeller
  • 1-2 msk kapris
  • 1-2 msk pressad citron
  • 1 dl olivolja
  • 1/2-1 krm svartpeppar
  • (salt)

Gör så här

Finfördela persilja, vitlök, sardeller och kapris med pressad citron med en mixerstav, eller i matberedare eller mixer. Tillsätt oljan lite i taget i fin stråle med mixerstav eller maskin i gång. Smaka av med peppar från kvarn och kanske en aning salt – sardellerna ger sälta.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top