Grillad lax med sommargrönt

Du behöver 4 laxkotletter salt svartpeppar 1 stor citronklyfta 2 msk smör 1 bit, ca 2 cm, färsk ingefära 4 schalottenlökar eller en gul lök...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 4 laxkotletter
  • salt
  • svartpeppar
  • 1 stor citronklyfta
  • 2 msk smör
  • 1 bit, ca 2 cm, färsk ingefära
  • 4 schalottenlökar eller en gul lök
  • 200 g färsk spenat
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 tsk torkad dragon
  • Lyxtillägg:
  • 1 burk lätt crème fraîche
  • 1 burk, à 60 g, röd stenbitsrom
  • 2 msk finhackad dill

Gör så här

1
Krydda laxkotletterna med salt och peppar och pressa över lite citronsaft. Grilla dem 4-5 minuter på varje sida beroende på kotletternas tjocklek.

2

3
Du kan också steka dem i stekpannan om du vill.

4
Smält smöret i stekpannan, hacka ingefäran fint och skär löken i små, fina tärningar. Fräs dem i smöret utan att löken blir brun för då blir den söt.

5

6
Lägg i spenaten och låt den mjukna på medelvärme i cirka 5 minuter. Krydda med salt och dragon. Servera med nykokt potatis till laxen.

7

8
För att göra rätten såsigare och festligare gör jag ibland den goda romsåsen också (rör ihop crème fraîche, rom och dill), men det är inte nödvändigt.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top