Du behöver
- 4 laxkotletter
- salt
- svartpeppar
- 1 stor citronklyfta
- 2 msk smör
- 1 bit, ca 2 cm, färsk ingefära
- 4 schalottenlökar eller en gul lök
- 200 g färsk spenat
- 1/2 tsk salt
- 1/2 tsk torkad dragon
- Lyxtillägg:
- 1 burk lätt crème fraîche
- 1 burk, à 60 g, röd stenbitsrom
- 2 msk finhackad dill
Gör så här
1
Krydda laxkotletterna med salt och peppar och pressa över lite citronsaft. Grilla dem 4-5 minuter på varje sida beroende på kotletternas tjocklek.
2
3
Du kan också steka dem i stekpannan om du vill.
4
Smält smöret i stekpannan, hacka ingefäran fint och skär löken i små, fina tärningar. Fräs dem i smöret utan att löken blir brun för då blir den söt.
5
6
Lägg i spenaten och låt den mjukna på medelvärme i cirka 5 minuter. Krydda med salt och dragon. Servera med nykokt potatis till laxen.
7
8
För att göra rätten såsigare och festligare gör jag ibland den goda romsåsen också (rör ihop crème fraîche, rom och dill), men det är inte nödvändigt.