Du behöver
- 4 st äggvitor
- 2 dl strösocker
- 1.5 dl florsocker
Tillbehör:
glass
vaniljkräm
färska bär
Gör så här
1
Värm ugnen till 100 grader. Smörj ett bakplåtspapper. Vispa äggvitorna till hårt skum. Tillsätt hälften av sockret och vispa till en slät och blank smet. Tillsätt resten av sockret och vispa ytterligare några minuter. Sikta ner florsockret och vänd ner det med en spatel.
2
Klicka ut maränger på bakplåtspappret.
3
Grädda dem i 60 minuter. Låt dem svalna på galler.
4
Servera dem med glass och färska bär. Ringla över vaniljkräm.
Ordet maräng är omdiskuterat. Det kan komma från latinets merenda (=lätt måltid). En annan variant handlar om en att kock vid det polska hovet någon gång på 1700-talet bakade ett vitt och luftigt bakverk och döpte det efter sin hemstad Mehringen.