Gazpacho

Du behöver 3 skiva vitt formbröd 1 st gul lök 2 st vitlöksklyftor 1 st röd paprika 1 kg plommontomater mogna 0.5 dl olivolja 2...


10 portioner

Du behöver

  • 3 skiva vitt formbröd
  • 1 st gul lök
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 st röd paprika
  • 1 kg plommontomater mogna
  • 0.5 dl olivolja
  • 2 msk balsamvinäger eller rödvinsvinäger
  • 1 tsk socker
  • svartpeppar
  • 1 l grönsaksbuljong kall av tärningar
  • 1 pkt passerade tomater 500 g
  • basilika

Tillbehör, något/några av:

paprika strimlad
gurka hackad
hackad lök
oliver skivade gröna
brödkrutonger

Gör så här

Kantskär och blötlägg brödet i vatten i 10 minuter. Skala och hacka lök och vitlök. Tärna paprikan smått. Skålla, skala och hacka tomaterna. Ta upp brödet ur vattnet och krama ur. Mixa grönsaker, bröd, olja, vinäger, socker och peppar. Sila och passera blandningen. Släng skal och kärnor. Blanda i stark, kall grönsaksbuljong från tärning och passerade tomater. Blanda om ordentligt och smaka av. Krydda och späd mer om så behövs. Garnera med basilika. Ställ fram tillbehör i skålar.


Kommentar:
Receptet kommer från Hemma bästs picknick-buffé och är beräknad för 10 personer.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top