Bönsallad med mandeldressing

Du behöver 200 g haricots verts 200 g vaxbönor oliver en handfull svarta 0.5 dl sötmandel grovhackad 0.5 dl persilja finhackad 2 st vitlöksklyftor hackade...

Tillagningstid: 20 minuter
8 portioner

Du behöver

  • 200 g haricots verts
  • 200 g vaxbönor
  • oliver en handfull svarta
  • 0.5 dl sötmandel grovhackad
  • 0.5 dl persilja finhackad
  • 2 st vitlöksklyftor hackade
  • 1 msk citron färskpressad
  • 2 krm salt
  • 4 msk vindruvskärnolja eller solrosolja

Gör så här

Koka bönsorterna i lätt saltat vatten cirka 5 minuter och spola dem sedan i kallt vatten så behåller de färg och spänst. Varva bönorna i en skål, eventuellt med svarta oliver. Blanda mandel, persilja, vitlök, citron, salt och olja och häll över bönorna.


Kommentar:
Passar utmärkt till kräftskivan. Se nedan för fler tillbehör.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top