Färskostfylld laxrulle

Du behöver 212.5 g lax rökt i tunna skivor 1 dl kesella mager 1 st färskost 2.5 msk riven pepparrot 2 krm salt 1 st...


20 portioner

Du behöver

  • 212.5 g lax rökt i tunna skivor
  • 1 dl kesella mager
  • 1 st färskost
  • 2.5 msk riven pepparrot
  • 2 krm salt
  • 1 st knippe gräslök

Gör så här

1
Lägg laxskivorna lite omlott på ett plastfolieark. Rullen ska bli 35-40 cm lång.

2
Blanda kesella, färskost, pepparrot och salt. Hacka gräslöken. Bred ut ostmassan över hela laxarket och strö på gräslöken. Rulla ihop, svep om plasten ordentligt och lägg rullen kallt.

3
Skär upp den med vass kniv i ett par cm tjocka skivor före servering.


Kommentar:
Passar utmärkt till kräftskivan. Se nedan för fler tillbehör.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top