Melonsallad med dill och rödlök

Du behöver 1 st honungsmelon 1 st mâchesallad 1 st rödlök 1 st dill litet knippe 2 msk citron 4 msk vindruvskärnolja eller solrosolja Gör...

Tillagningstid: 20 minuter
10 portioner

Du behöver

  • 1 st honungsmelon
  • 1 st mâchesallad
  • 1 st rödlök
  • 1 st dill litet knippe
  • 2 msk citron
  • 4 msk vindruvskärnolja eller solrosolja

Gör så här

Halvera melonen och gröp ur kärnorna. Skär melonen i klyftor och skär bort skalet. Dela den i mindre bitar. Skölj sallaten och låt den rinna av väl. Skala och strimla löken. Blanda allt i en skål och klipp över dillen. Rör om lätt och droppa över lite citron och olja.


Kommentar:
Passar utmärkt till kräftskivan. Se nedan för fler tillbehör.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top