Oliv- & tomatciabatta med

Du behöver 25 g jäst 5 dl vatten 1 msk salt 1 tsk strösocker 11 st soltorkade tomater i olja 1 dl svarta oliver 3...


25 portioner

Du behöver

  • 25 g jäst
  • 5 dl vatten
  • 1 msk salt
  • 1 tsk strösocker
  • 11 st soltorkade tomater i olja
  • 1 dl svarta oliver
  • 3 dl rågsikt
  • 9 dl vetemjöl

Gör så här

1
Smula jästen i en bunke och häll i det ljumma vattnet samt salt och socker. Strimla tomaterna, skiva oliverna och blanda i dem samt mjölsorterna. Det ska vara en lös deg. Arbeta den några minuter, gärna med elvispens degkrokar, eller i matberedare.

2
Häll upp degen på en plåt med bakplåtspapper och klappa in olivolja lätt i den. Platta ut degen till cirka 33×38 cm. Täck med plastfolie och låt jäsa cirka 2 timmar.

3
Skåra degen i 25-30 mindre portionsbitar och låt jäsa ytterligare 20-30 minuter. Värm ugnen till 200 grader. Mjöla ytan lätt och grädda bröden 15-20 minuter.


Kommentar:
Passar utmärkt till kräftskivan. Se nedan för fler tillbehör.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top