Du behöver
- Deg till lock:
- 3 dl vetemjöl
- 50 g smör eller margarin
- 1 msk repade färska timjanblad
- 1 dl kesella
- Fyllning:
- 2 paket (à 400 g) wokgrönsaker med sockerärtskidor
- 1 msk repade färska timjanblad
- 2 msk hackade färska dragonblad
- Äggstanning:
- 5 ägg
- 5 dl mjölk
- 1 dl riven (västerbottens)ost
- 1 msk maizena
- 1 tsk salt
- 1 krm svartpeppar
- ägg till pensling
Gör så här
1
Smula samman vetemjöl, smör och timjanblad. Rör ner kesella och knåda snabbt ihop till en deg. Platta till den och lägg den i en plastpåse att vila svalt en timme. Tina grönsakerna och fördela dem i en smord, oval pajform, 23×33 cm. Blanda ner örtkryddorna.
2
Vispa lätt samman ägg, mjölk, ost, maizena, salt och peppar. Häll äggstanningen över grönsakerna. Lyft med en gaffel så att stanningen fördelar sig jämnt.
3
Kavla ut degen till ett pajlock som går lite utanför kanten på formen. Klipp några ånghål. Pensla med hopvispat ägg.
4
Grädda pajen på nedre falsen i 200 grader ungefär 40 minuter tills äggen stannat och locket fått gyllenbrun färg.