Örtagårdspaj

Du behöver Deg till lock: 3 dl vetemjöl 50 g smör eller margarin 1 msk repade färska timjanblad 1 dl kesella Fyllning: 2 paket (à...


6 portioner

Du behöver

  • Deg till lock:
  • 3 dl vetemjöl
  • 50 g smör eller margarin
  • 1 msk repade färska timjanblad
  • 1 dl kesella
  • Fyllning:
  • 2 paket (à 400 g) wokgrönsaker med sockerärtskidor
  • 1 msk repade färska timjanblad
  • 2 msk hackade färska dragonblad
  • Äggstanning:
  • 5 ägg
  • 5 dl mjölk
  • 1 dl riven (västerbottens)ost
  • 1 msk maizena
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • ägg till pensling

Gör så här

1
Smula samman vetemjöl, smör och timjanblad. Rör ner kesella och knåda snabbt ihop till en deg. Platta till den och lägg den i en plastpåse att vila svalt en timme. Tina grönsakerna och fördela dem i en smord, oval pajform, 23×33 cm. Blanda ner örtkryddorna.

2
Vispa lätt samman ägg, mjölk, ost, maizena, salt och peppar. Häll äggstanningen över grönsakerna. Lyft med en gaffel så att stanningen fördelar sig jämnt.

3
Kavla ut degen till ett pajlock som går lite utanför kanten på formen. Klipp några ånghål. Pensla med hopvispat ägg.

4
Grädda pajen på nedre falsen i 200 grader ungefär 40 minuter tills äggen stannat och locket fått gyllenbrun färg.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top