Paprikasås

Du behöver 5 st paprikor orange 1 msk vindruvskärnolja 2.5 krm salt 1 st vitlöksklyfta 1 st peppar finhackad spansk Gör så här 1 Sätt...

Tillagningstid: 20 minuter
5 portioner

Du behöver

  • 5 st paprikor orange
  • 1 msk vindruvskärnolja
  • 2.5 krm salt
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 st peppar finhackad spansk

Gör så här

1
Sätt ugnen på 250 grader och rosta paprikorna cirka 15 minuter tills de är lite svartfläckiga.

2
Låt dem svalna, skala, ta ur kärnhuset och mixa tillsammans med lite olja, salt, pressad vitlök och spansk peppar. Servera kall till skaldjur och sallad.


Kommentar:
Passar utmärkt till kräftskivan. Se nedan för fler tillbehör.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top