Apelsin- och jordgubbssoppa

Du behöver apelsiner saften av 2 4 dl jordgubbar frysta 2 dl vatten 1 dl strösocker 1 msk potatismjöl + 3 msk vatten Anispudding: 3...


4 portioner

Du behöver

  • apelsiner saften av 2
  • 4 dl jordgubbar frysta
  • 2 dl vatten
  • 1 dl strösocker
  • 1 msk potatismjöl + 3 msk vatten

Anispudding:

3 dl vispgrädde
1 msk strösocker
1 st stjärnanis
1 st gelatinblad

Gör så här

1
Blanda apelsinsaft, jordgubbar, vatten och socker i en kastrull. Koka upp och sjud tills bären nätt och jämnt är mjuka. Passera soppan genom en trådsil, eller mixa den och passera genom sil efteråt. Häll tillbaka soppan i kastrullen. Red med potatismjöl utrört i vatten och låt nätt och jämnt koka upp. Ställ att svalna.

2
Koka upp grädden med socker och anis. Sjud 5 minuter. Blötlägg gelatinet 10 minuter i kallt vatten. Smält det i grädden. Ta upp stjärnanisen och häll grädden i fyra äggkoppar. Ställ dem kallt tills de stelnat, ca 1 timme.

3
Doppa bottnarna på äggkopparna i varmt vatten och stjälp upp puddingarna i djupa tallrikar. Häll över den svala soppan och servera.


Kommentar:
Passar utmärkt efter förrätten rullad kyckling med västerbottensost och dragon och huvudrätten rosépepparstekt marulk.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top