Melondessert

Du behöver charantaismelon (ca 1 kg) 1 l jordgubbar Gör så här 1 Rensa inte bort kärnorna från melonen, utan ta med hela biten i...

Tillagningstid: 5 minuter
6 portioner

Du behöver

  • charantaismelon (ca 1 kg)
  • 1 l jordgubbar

Gör så här

1
Rensa inte bort kärnorna från melonen, utan ta med hela biten i picknickkorgen och en kniv att skära med. Dela upp melonen i klyftor just när den ska serveras och peta då bort kärnorna. Det fina nätet av trådar som håller kärnorna på plats håller också saften på plats. Så fort man skrapar bort detta nät med kärnor börjar melonen gråta saftiga tårar.

2
Garnera med jordgubbar antingen i kärnhuset i en urgröpt melon eller servera dem bredvid.

3
Om man fyller melonen med jordgubbarna kan det vara bra att dela varje bär och strö aningen florsocker på. Då saftar bären sig tillsammans med saften av melonen.

4
Servera med en sked så att det går lätt att gröpa ur melonen samtidigt som man tar av bären.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top