Inlagd lök

Du behöver 1 kg lökar t vatten salt Lag: 1 dl ättiksprit 5 dl vatten 4 dl strösocker 4 bitar muskotblomma 2 bitar ingefära hel...


0 portioner

Du behöver

  • 1 kg lökar t
  • vatten
  • salt

Lag:

1 dl ättiksprit
5 dl vatten
4 dl strösocker
4 bitar muskotblomma
2 bitar ingefära hel
1 tsk vitpepparkorn
2 st lagerblad

Gör så här

1
Förväll löken cirka 2 minuter i kokande vatten.

2
Lägg lökarna i kallt vatten och dra av skalen.

3
Koka dem sedan mjuka i lättsaltat vatten. Låt rinna av och lägg lökarna i små, väl rengjorda glasburkar.

4
Koka ingredienserna till lagen. Häll den kall över löken och låt stå till nästa dag. Häll av lagen, koka upp den igen och häll den kall över lökarna.

5
Skölj eventuellt några timjanskvistar väl och stick ner i burkarna.

6
Sätt lock på burkarna. Förvaras svalt.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top