Rödbetor och fiskbullespett

Du behöver 800 g färska rödbetor vatten Citronsmör: 1 dl smörgåsmargarin, gärna med olivolja i saften av 1 citron 2 msk finstrimlad slät persilja Fiskbullespett:...


4 portioner

Du behöver

  • 800 g färska rödbetor
  • vatten
  • Citronsmör:
  • 1 dl smörgåsmargarin,
  • gärna med olivolja i
  • saften av 1 citron
  • 2 msk finstrimlad slät persilja
  • Fiskbullespett:
  • 2 burkar fiskbullar i buljong
  • 2-3 msk “hot” grillolja
  • 1 msk honung
  • 10-12 babymajskolvar

Gör så här

1
Skölj betorna och skär av blasten någon cm från själva rotknölen. Lägg betorna i kokande vatten och låt dem sjuda mjuka under lock på svag värme. Tiden beror helt på betornas storlek, allt mellan 10 och 25 minuter är helt normalt för nyskördade rödbetor. Känn med en sticka och spola lagom mjukkokta betor hastigt i kallvatten innan skalet kläms av med ett fast grepp runt knölen. Skiva gärna betorna tunt med kniv eller på mandolin, skivorna slinter inte på tallriken som hela knölar gör.

2
Rör smörgåsmargarin med citronsaft och persilja, kyl en stund före servering. Servera betor och smör med fiskbullespett:

3
Låt fiskbullarna rinna av ordentligt och trä dem på spett. Pensla med familjens favoritgrillolja, gärna en med lite hickoryrökig smak, blandad med honung. Trä en babymajskolv på varje spettspets och grilla till fin färg och värme på utegrill, eller i het, lättoljad grill- eller stekpanna.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top