Rödlöksmarmelad

Du behöver 700 g rödlök 1 msk olivolja 0.5 dl rödvinsvinäger 1 msk grenadine 0.5 dl farinsocker salt peppar 2.5 dl rött vin Gör så...


0 portioner

Du behöver

  • 700 g rödlök
  • 1 msk olivolja
  • 0.5 dl rödvinsvinäger
  • 1 msk grenadine
  • 0.5 dl farinsocker
  • salt
  • peppar
  • 2.5 dl rött vin

Gör så här

Skala löken och skär den i tunna skivor. Blanda alla ingredienser i en tjockbottnad kastrull och koka upp. Låt blandningen sjuda tills löken är genomskinlig och all vätska kokat in – rör då och då. Det tar 45-60 minuter. Fyll marmeladen på varma burkar och förslut. Förvara marmeladen svalt.


Kommentar:
Grenadin är en saft med starkt röd färg som utvinns av granatäpple och finns i välsorterade livsmedelsbutiker och i specialbutiker.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top