Du behöver
- 4 långa isterband
- 2 vitlöksklyftor
- Selleritagliatelle:
- 4 portioner bandpasta
- saltat vatten
- 1/2 stånd stjälkselleri
- 1 msk olivolja
- fingersalt
- svartpeppar
Gör så här
1
Grilla eller stek isterbanden till fin färg runtom. Ta dem sedan till skärbrädan och snitta varje korv genom ena sidans skinn ända till andra skinnsidan, som får vara hel. Platta ut de sammanhängande halvorna och strö tunna skivor vitlök på köttsidan. Grilla eller stek nu köttsidan till bra färg och värme.
2
Isterbandet böjer sig elegant över värmen och kan nu läggas upp på selleripastaband:
3
Koka tagliatellen med vatten och salt enligt förpackningens anvisningar. Låt rinna av ordentligt efteråt.
4
Skilj och skölj selleristjälkarna, klappa dem torra i handduk. Låt dem svettas glansiga som man gör med lök, i kastrull med olja på svag till medelvärme, tills de blivit ganska mjuka. Salta och peppra, blanda med tagliatellen i en förvärmd serveringsskål.
5
Ställ även en liten skål riven parmesanost på matbordet.