Läsar-recept

Paj à la Ingela

Du behöver Pajdeg: 150 g smör 3 dl vetemjöl 1 dl strösocker 1 tsk bakpulver Fyllning: 1 ägg 1 msk strösocker 2 tsk vaniljsocker 1...


0 portioner

Du behöver

  • Pajdeg:
  • 150 g smör
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 dl strösocker
  • 1 tsk bakpulver
  • Fyllning:
  • 1 ägg
  • 1 msk strösocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 liten burk krossad ananas
  • 1 burk lätt crème fraîche

Gör så här

1
Sätt ugnen på 200 grader.

2
Smält smöret och blanda i vetemjöl, socker och bakpulver. Gör en slät pajdeg som sedan trycks ut i en pajform.

3
Vispa ihop alla ingredienserna till fyllningen till en smet och häll i pajformen. Grädda i cirka 25 minuter.

4
Serveras varm eller kall med glass eller vaniljvisp.

5
Går bra att frysa in.


Kommentar:
Det här är ett läsarrecept som inte är provlagat av Icakurirens matredaktion.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top