Läsar-recept

Texmexgryta med quesadillas

Du behöver 500 g nötfärs 2 msk margarin 1 st gul lök 3 st stjälkar blekselleri 9 dl vatten 1 st burk krossade tomater 1...


6 portioner

Du behöver

  • 500 g nötfärs
  • 2 msk margarin
  • 1 st gul lök
  • 3 st stjälkar blekselleri
  • 9 dl vatten
  • 1 st burk krossade tomater
  • 1 st bönor (kidney beans)
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1.5 tsk chilipeppar
  • 1 tsk salt
  • 5 dl grönkål fryst

Quesadillas:

1 st Tortillas
1 dl gräddost riven
2.5 msk hackad rödlök
2.5 msk chili hackad grön

Gör så här

1
Fräs köttfärsen i margarinet i en gryta. Ta upp den ur grytan. Grovhacka löken, skiva sellerin. Fräs i grytan några minuter. Lägg tillbaka köttfärsen i grytan.

2
Tillsätt alla ingredienser utom grönkålen. Låt koka i 10 minuter, livligt utan lock.

3
Tillsätt grönkålen, koka ytterligare 5 minuter.

4
Fördela gräddost, rödlök och chili på tortilla. Gratinera i ugn i 250 grader tills osten smält.

5
Servera med salsa, gräddfil och riven ost.


Kommentar:
Det här är ett läsarrecept som inte är provlagat av Icakurirens matredaktion.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top