Laxfjäril med örtagårdssmör

Du behöver 2 skivor färsk lax 2 krm salt 1 krm citronpeppar 1/2 msk smör eller margarin Gör så här 1 Skölj och torka av...

Tillagningstid: 20 minuter
2 portioner

Du behöver

  • 2 skivor färsk lax
  • 2 krm salt
  • 1 krm citronpeppar
  • 1/2 msk smör eller margarin

Gör så här

1
Skölj och torka av laxskivorna. Snitta ur rygg- och bröstben. Då halveras skivorna så att filéerna endast hänger samman i skinnet. Vik så att filéerna ligger utåt. Salta och peppra. Stek fjärilarna i lättbrynt matfett i medelvarm panna 2-3 minuter på varje sida.

2
Örtagårdssmör: 25 g mjukt smör röres med 1/2 tsk citronsaft och 2 msk hackade örter, till exempel persilja, dill, timjan. Klickas på laxen direkt, eller klickas på smörgåspapper och ställs i kylen tills serveringsdags.


Kommentar:
En snabblagad vardagsmiddag på norskt vis.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top