Skogsomelett

Du behöver 5 ägg 5 msk vatten 1/2 krm salt vitpeppar 1/2 msk margarin Fyllning: 1 burk (200 g) champinjonkräm eller annan svampstuvning 1 tsk...

Tillagningstid: 20 minuter
2 portioner

Du behöver

  • 5 ägg
  • 5 msk vatten
  • 1/2 krm salt
  • vitpeppar
  • 1/2 msk margarin
  • Fyllning:
  • 1 burk (200 g) champinjonkräm eller annan svampstuvning
  • 1 tsk repade färska timjansblad
  • svamp och purjo till garnering

Gör så här

1
Värm svampstuvningen i mikron, eller i kastrull på spisen. Smaka av med timjan.

2
Vispa ihop ägg, vatten, salt och peppar så att allt precis bara blandas. Hetta upp en stekpanna, smält margarinet tills det fått aningen färg och häll i smeten. Rör sakta med en gaffel tills smeten nästan stannat. Fördela fyllningen på omelettens ena hälft och vik andra hälften över. Garnera.

3
Servera med bröd och sallad av tomatskivor med en dressing av olja och vinäger.


Kommentar:
En snabblagad vardagsmiddag på norskt vis.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top