Du behöver
- 5 ägg
- 5 msk vatten
- 1/2 krm salt
- vitpeppar
- 1/2 msk margarin
- Fyllning:
- 1 burk (200 g) champinjonkräm eller annan svampstuvning
- 1 tsk repade färska timjansblad
- svamp och purjo till garnering
Gör så här
1
Värm svampstuvningen i mikron, eller i kastrull på spisen. Smaka av med timjan.
2
Vispa ihop ägg, vatten, salt och peppar så att allt precis bara blandas. Hetta upp en stekpanna, smält margarinet tills det fått aningen färg och häll i smeten. Rör sakta med en gaffel tills smeten nästan stannat. Fördela fyllningen på omelettens ena hälft och vik andra hälften över. Garnera.
3
Servera med bröd och sallad av tomatskivor med en dressing av olja och vinäger.
En snabblagad vardagsmiddag på norskt vis.