Äggsallad

Du behöver blandade salladssorter: rucola, fält-, friséesallad 1 litet stånd fänkål 10-15 sardellfiléer 4 hårdkokta ägg hyvlad färsk parmesanost Dressing: 1 dl olivolja saften av...

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner

Du behöver

  • blandade salladssorter: rucola, fält-, friséesallad
  • 1 litet stånd fänkål
  • 10-15 sardellfiléer
  • 4 hårdkokta ägg
  • hyvlad färsk parmesanost
  • Dressing:
  • 1 dl olivolja
  • saften av 1/2 citron
  • salt och vitpeppar

Gör så här

1
Skölj salladsbladen, riv dem i bitar och lägg dem i en stor skål. Skiva en bit fänkål och blanda.

2
Lägg på sardellfiléer, halvera hårdkokta ägg och lägg ovanpå och hyvla över färsk parmesanost.

3
Vispa ihop dressingen, häll över och servera.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top