Äppelkompott

Du behöver 1 kg äpplen fasta 1 st vaniljstång 1 dl strösocker 0.5 dl vatten Gör så här Skala och kärna ur äpplena. Skär dem...


0 portioner

Du behöver

  • 1 kg äpplen fasta
  • 1 st vaniljstång
  • 1 dl strösocker
  • 0.5 dl vatten

Gör så här

Skala och kärna ur äpplena. Skär dem i klyftor. Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Lägg äppelklyftor, vaniljfrön och stång, socker och vatten i en gryta och koka sakta under lock tills äpplena är mjuka men inte mosiga. Låt dem svalna. Servera med lättvispad grädde eller vaniljglass.


Kommentar:
Äppelmos med vanilj:
Gör som ovan, men använd mjöliga äpplen. Koka dem tills de är mosiga. Häll på burk och låt den kallna.
Ett recept från Rosendals Trädgårdscafé. För fler recept, klicka på rubrikerna nedan.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top