Kycklingsallad med tomat

Du behöver 1 citron 1 kvist färsk dragon 1 dl olivolja 1 nypa strösocker salt och peppar 4 kycklingfiléer eller 1 hel kyckling 1 burk...

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 citron
  • 1 kvist färsk dragon
  • 1 dl olivolja
  • 1 nypa strösocker
  • salt och peppar
  • 4 kycklingfiléer eller 1 hel kyckling
  • 1 burk matlagningsyoghurt
  • 1-2 msk riven pepparrot
  • 1 nypa strösocker
  • salt och peppar
  • 8-10 kvisttomater
  • färsk basilika, vattenkrasse med flera färska örter

Gör så här

1
Mixa citronsaft, lite skalrasp, dragon och olja till en grön örtolja. Smaka av med socker, salt och peppar.

2
Bryn kycklingen så att den får en gyllenbrun färg. Låt den eftersteka på svag värme och pensla under tiden med lite örtolja.

3
Blanda yoghurten med pepparrot, socker, salt och peppar. Låt gärna stå och dra i kylen en stund.

4
Skär kycklingen i bitar och lägg upp på tallrik tillsammans med halverade kvisttomater, en liten klick pepparrotsyoghurt, en liten driva med färska örter och slutligen örtoljan droppad runt om.


Kommentar:
Ett recept från Sofiero slottsrestaurang.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top