Du behöver
- 1 citron
- 1 kvist färsk dragon
- 1 dl olivolja
- 1 nypa strösocker
- salt och peppar
- 4 kycklingfiléer eller 1 hel kyckling
- 1 burk matlagningsyoghurt
- 1-2 msk riven pepparrot
- 1 nypa strösocker
- salt och peppar
- 8-10 kvisttomater
- färsk basilika, vattenkrasse med flera färska örter
Gör så här
1
Mixa citronsaft, lite skalrasp, dragon och olja till en grön örtolja. Smaka av med socker, salt och peppar.
2
Bryn kycklingen så att den får en gyllenbrun färg. Låt den eftersteka på svag värme och pensla under tiden med lite örtolja.
3
Blanda yoghurten med pepparrot, socker, salt och peppar. Låt gärna stå och dra i kylen en stund.
4
Skär kycklingen i bitar och lägg upp på tallrik tillsammans med halverade kvisttomater, en liten klick pepparrotsyoghurt, en liten driva med färska örter och slutligen örtoljan droppad runt om.
Ett recept från Sofiero slottsrestaurang.