Du behöver
- 4 cl gin
- 2 cl körsbärslikör
- 2 cl saft färskpressad av citron
- isbitar några
- sodavatten
Garnering:
citronskiva cocktailbär
Gör så här
1
Alla ingredienser ska vara kylda, liksom glaset, ett rejält grogg- eller saftglas.
2
Häll gin, likör och citronsaft på isen i en shaker (tom glasburk med skruvlock duger fint), stäng till och skaka allt någon minut med lugna jämna tag.
3
Sila vätskan från isen ner i kylt glas och fyll på nästan till randen med sodavatten. Balansera en skiva citron och ett tandpetarspetsat cocktailbär på kanten.
4
(Många varianter på receptet florerar, bland annat med en skvätt benediktinerlikör dessutom.)
Singapore sling är en klassisk long drink från 1915 på det nu drygt 100-åriga Hotel Raffles i Singapore. Kolonialhotellet uppkallades efter Sir Thomas Stamford Raffles som levde runt förra sekelskiftet och grundade Singapore i samråd med den lokale sultanen, som ville motverka holländarnas kolonialisering av området. Ordet “sling” kommer av tyska schlingen, svälja. Mången brittisk tigerjägare har sedan dess läskat strupen med en Singapore Sling i Raffles bar. Som sig bör är den anpassad till tropisk, fuktig hetta och innehåller rejält med syra och kyla, men ingen sötma att tala om.