Svampcappuccino

Du behöver 400 g champinjoner 2 st purjolök dm 2 msk olivolja 5 dl vatten 5 dl mjölk 2 st hönsbuljongtärningar 3 dl grädde Gör...


4 portioner

Du behöver

  • 400 g champinjoner
  • 2 st purjolök dm
  • 2 msk olivolja
  • 5 dl vatten
  • 5 dl mjölk
  • 2 st hönsbuljongtärningar
  • 3 dl grädde

Gör så här

1
Rensa svamp och purjolök och skiva dem fint. Fräs dem i oljan några minuter, utan att de tar färg. Tillsätt vatten, mjölk, buljongtärningar och grädde. Sjud under lock i 5-10 minuter. Mixa till en slät soppa.

2
Fördela den i termosar. Skaka termosen lätt innan du häller upp. Bjud kalkonsnittar till soppan.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top