Vaniljpäron

Du behöver 1 kg päron knappt mogna 2 st vaniljstång 1 l vatten 9 dl strösocker 1 st citron Gör så här Skala päronen men...


0 portioner

Du behöver

  • 1 kg päron knappt mogna
  • 2 st vaniljstång
  • 1 l vatten
  • 9 dl strösocker
  • 1 st citron

Gör så här

Skala päronen men låt skaften sitta kvar. Lägg dem i vatten med lite pressad citron i så att de inte blir bruna. Dela vaniljstängerna på längden och skrapa ur fröna. Koka upp vatten, socker, vaniljkorn och stänger. Rör om tills sockret smält. Ta upp päronen ur vattnet och lägg dem i lagen. Låt dem sjuda i 10-15 minuter beroende på hur mogna de är. De ska bli knappt mjuka. Låt dem svalna i spadet. Servera dem ljumma med lite av lagen och vispad grädde.


Kommentar:
Ett recept från Rosendals Trädgårdscafé. För fler recept, klicka på rubrikerna nedan.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top