Läsar-recept

Varm citronpudding

Du behöver 125 g smör eller margarin 2 dl strösocker 2 st citron väl sköljda 4 st ägg 4 msk vetemjöl 1 tsk bakpulver 3...


8 portioner

Du behöver

  • 125 g smör eller margarin
  • 2 dl strösocker
  • 2 st citron väl sköljda
  • 4 st ägg
  • 4 msk vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 3 dl mjölk

Till servering:

2.5 dl vispgrädde
1.5 l jordgubbar färska eller frysta, tinade
strösocker

Gör så här

1
Rör matfett och socker vitt och pösigt. Riv det yttersta gula av citronerna och tillsätt det. Pressa ur citronsaften, häll den i smeten och tillsätt också äggulor, vetemjöl och bakpulver. Rör om väl.

2
Värm mjölken helt lätt och vispa äggvitorna till ordentligt hårt skum. Skålen ska kunna vändas upp och ned. Smöra en 2-litersform, gärna en rund glasform. Blanda smeten med mjölken och äggvitorna. Häll allt i formen.

3
Sätt formen i en långpanna, sätt in den i ugnen och häll i varmt vatten till ett vattenbad, till cirka halva formens höjd. Grädda i 175 grader i cirka 40 minuter eller tills puddingen fått fin, guldbrun färg.

4
Servera puddingen något avsvalnad med mjukvispad grädde och lättsockrade, färska bär (eller frysta, tinade) – jordgubbarna skivade, hallonen hela eller lätt krossade.

5
Det här är jättegott, som ett mellanting mellan pudding och kaka. Det är ett engelskt recept från början.


Kommentar:
Det här är ett läsarrecept som inte är provlagat av Icakurirens matredaktion.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top