Du behöver
- 125 g smör eller margarin
- 2 dl strösocker
- 2 st citron väl sköljda
- 4 st ägg
- 4 msk vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
- 3 dl mjölk
Till servering:
2.5 dl vispgrädde
1.5 l jordgubbar färska eller frysta, tinade
strösocker
Gör så här
1
Rör matfett och socker vitt och pösigt. Riv det yttersta gula av citronerna och tillsätt det. Pressa ur citronsaften, häll den i smeten och tillsätt också äggulor, vetemjöl och bakpulver. Rör om väl.
2
Värm mjölken helt lätt och vispa äggvitorna till ordentligt hårt skum. Skålen ska kunna vändas upp och ned. Smöra en 2-litersform, gärna en rund glasform. Blanda smeten med mjölken och äggvitorna. Häll allt i formen.
3
Sätt formen i en långpanna, sätt in den i ugnen och häll i varmt vatten till ett vattenbad, till cirka halva formens höjd. Grädda i 175 grader i cirka 40 minuter eller tills puddingen fått fin, guldbrun färg.
4
Servera puddingen något avsvalnad med mjukvispad grädde och lättsockrade, färska bär (eller frysta, tinade) – jordgubbarna skivade, hallonen hela eller lätt krossade.
5
Det här är jättegott, som ett mellanting mellan pudding och kaka. Det är ett engelskt recept från början.
Det här är ett läsarrecept som inte är provlagat av Icakurirens matredaktion.