Chokladsås till frukt och bär

Du behöver Chokladsås: 1 dl kakao 1 dl vatten 1 dl sirap vit 0.5 krm salt Till servering: 8 st plommon 4 st nektariner körsbär...


4 portioner

Du behöver

Chokladsås:

1 dl kakao
1 dl vatten
1 dl sirap vit
0.5 krm salt

Till servering:

8 st plommon
4 st nektariner
körsbär ca 200 g
maränger

Gör så här

1
Vispa samman kakao och vatten i en kastrull. Tillsätt sirap och salt. Låt såsen koka cirka 2 minuter under omrörning, så att den blir lite simmig, helt slät och blank.

2
Låt såsen svalna.

3
Dela under tiden frukterna och kärna ur dem. Behåll några körsbär hela som dekoration. Ringla en del av chokladsåsen direkt på assietterna.

4
Lägg frukten på chokladspegeln och garnera med några hela bär och maräng pudrad med lite kakao. Häll upp resten av chokladsåsen och servera den till.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top