Äppelflan

Du behöver 1 st smördegsplatta färdigkavlad 5 st äpplen goda kanel malen 125 g smör Gör så här 1 Rulla ut degen på en kall...


6 portioner

Du behöver

  • 1 st smördegsplatta färdigkavlad
  • 5 st äpplen goda
  • kanel malen
  • 125 g smör

Gör så här

1
Rulla ut degen på en kall bakplåt med pappret under.

2
Skala och kärna ur äpplena. Skär dem i så tunna klyftor som möjligt och lägg dem omlott som taktegel över smördegen. Strö över rikligt med malen kanel. Hyvla tunna flarn av smör med osthyveln. Smöret ska täcka äpplena men inte mer. Så kan kakan vänta i kylen om man förbereder.

3
Grädda mitt i ugnen cirka 20 min eller tills den har fin färg. Dela i bitar, och servera kakan mycket het då smaken och frasigheten är som bäst.


Kommentar:
Färdigkavlad smördeg finns som kylvara – en utmärkt genväg för lata kakbagare. Rund eller rektangulär deg spelar ingen roll.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top