Du behöver
- 2 dl ris långkornigt
- 5 dl vatten + 1 köttbuljongtärning
- 1 st falukorv
- 4 st tomater
- 1 st purjolök
- senap
- 2 dl riven ost
Gör så här
1
Börja med att sätta ugnen på 200 grader.
2
Smörj en eldfast form och häll i riset. Koka upp vatten + köttbuljongtärning och häll buljongen över riset.Täck formen med aliminiumfolie och sätt in formen i ugnen i cirka 20 minuter (ibland något längre men man ser när riset är klart). Tag ut formen och höj ugnsvärmen till 225 grader.
3
Under tiden skivar du falukorven, tomaterna och purjolöken.
4
Fördela purjolöken över riset. Därpå läggs korvskivorna. På korven lägger du en klick senap, sedan tomatskivor och slutligen rikligt med riven ost över alltsammans. Gratinera i ugnen i cirka 10 minuter.
Det här är ett läsarrecept som inte är provlagat av Icakurirens matredaktion.