Läsar-recept

Jennies och Saras lyxpasta

Du behöver 4 port. bandspaghetti vatten salt 4 dl crème fraîche 400 g gravad lax i skivor 1 stor rödlök 1 burk ishavsrom dill 2...

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 4 port. bandspaghetti
  • vatten
  • salt
  • 4 dl crème fraîche
  • 400 g gravad lax i skivor
  • 1 stor rödlök
  • 1 burk ishavsrom
  • dill
  • 2 avokador

Gör så här

1
Koka upp vatten och salt till pastan, häll i pastan och koka enligt anvisning på förpackningen.

2
Värm crème fraîche i en tjockbottnad katrull. Strimla laxen och hacka löken i lagom bitar. Lägg i lax, lök, rom och hackad dill i crème fraîchen. Medan det värms, gröp ur avokadorna och skär i lagom bitar. När pastan är klar och pastasåsen är varm tar du av den från plattan och lägger i avokado. Rör runt. Låt inte avokadon koka med det andra utan bara värmas lätt, annars får den en otrevlig smak.

3
Serveras gärna med mogna kvisttomater och mjukt bröd. Njut!


Kommentar:
Det här är ett läsarrecept som inte är provlagat av Icakurirens matredaktion.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top