Läsar-recept

Kycklinggryta

Du behöver 4 st ris port. 4 st kycklingfiléer margarin 15 cm purjolök 3 st morötter vatten (kyckling eller grönsak) 1 st burk vattenkastanjer 1.5...


4 portioner

Du behöver

  • 4 st ris port.
  • 4 st kycklingfiléer
  • margarin
  • 15 cm purjolök
  • 3 st morötter
  • vatten (kyckling eller grönsak)
  • 1 st burk vattenkastanjer
  • 1.5 dl majskorn
  • pepparfrukt spansk
  • 3 dl grädde eller kokosmjölk
  • 3 st paprikor gröna
  • 2 st röda paprikor
  • 2 näve jordnötter eller mandel

Gör så här

1
Koka ris för 4 personer samtidigt som du –

2
Skär kyckling i tuggstora bitar och bryn, lägg åt sidan. Fräs grovt skivad purjo. Lägg ner grovt skurna morotsbitar och häll på vatten och buljongtärning.

3
Låt småkoka några minuter. Skär de sköljda kastanjerna i skivor, lägg i grytan.Tillsätt majs, kyckling och finhackad pepparfrukt..Låt koka i cirka 10 minuter. Häll i grädde eller mjölk. Mot slutet lägger du i paprikan skivad i bitar.

4
Låt till slut även nötter eller mandel ligga med och bli varma, helst inte koka. Späd med vatten vid behov, salta och peppra efter behag.

5
Servera med ris vid sidan om eller rör ner i grytan – då behövs mer vatten. Mjukt bröd och ost till.


Kommentar:
Det här är ett läsarrecept som inte är provlagat av Icakurirens matredaktion.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top