Du behöver
- 4 st ris port.
- 4 st kycklingfiléer
- margarin
- 15 cm purjolök
- 3 st morötter
- vatten (kyckling eller grönsak)
- 1 st burk vattenkastanjer
- 1.5 dl majskorn
- pepparfrukt spansk
- 3 dl grädde eller kokosmjölk
- 3 st paprikor gröna
- 2 st röda paprikor
- 2 näve jordnötter eller mandel
Gör så här
1
Koka ris för 4 personer samtidigt som du –
2
Skär kyckling i tuggstora bitar och bryn, lägg åt sidan. Fräs grovt skivad purjo. Lägg ner grovt skurna morotsbitar och häll på vatten och buljongtärning.
3
Låt småkoka några minuter. Skär de sköljda kastanjerna i skivor, lägg i grytan.Tillsätt majs, kyckling och finhackad pepparfrukt..Låt koka i cirka 10 minuter. Häll i grädde eller mjölk. Mot slutet lägger du i paprikan skivad i bitar.
4
Låt till slut även nötter eller mandel ligga med och bli varma, helst inte koka. Späd med vatten vid behov, salta och peppra efter behag.
5
Servera med ris vid sidan om eller rör ner i grytan – då behövs mer vatten. Mjukt bröd och ost till.
Det här är ett läsarrecept som inte är provlagat av Icakurirens matredaktion.