Läsar-recept

Lindas äppelpaj

Du behöver Deg: 1 dl strösocker 200 g smör eller margarin 4.5 dl vetemjöl Fyllning: 4.5 st äpplen syrliga 1.5 msk strösocker 1 msk vaniljsocker...


4 portioner

Du behöver

Deg:

1 dl strösocker
200 g smör eller margarin
4.5 dl vetemjöl

Fyllning:

4.5 st äpplen syrliga
1.5 msk strösocker
1 msk vaniljsocker

Smuldeg:

1.5 dl havregryn
0.5 dl cornflakes
1 dl strösocker
100 g smör eller margarin

Gör så här

1
Blanda socker och mjöl. Finfördela fettet i blandningen och arbeta snabbt ihop degen. Låt den vila kallt minst 1 timmme. Kavla ut degen eller tryck ut den i en (smord) pajform, cirka 26 cm i diameter.

2
Skala och kärna ur äpplena och skär dem i tunna klyftor. Blanda alla ingredienserna till smuldegen och se till att degen blir smulig. Lägg äppelskivorna i formen. Strö över socker blandat med vaniljsocker. Fördela smuldegen överst. Grädda cirka 30 minuter i 175 grader, mitt i ugnen, eller tills den fått vacker färg och äpplena känns mjuka. Servera med glass eller vaniljsås.


Kommentar:
Det här är ett läsarrecept som inte är provlagat av Icakurirens matredaktion.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top