Lammknyten

Du behöver 600 g lammkött benfritt 1 st gul lök ca 50 g 3 msk jungfruolja grekisk 1 dl vatten 1 st ägg citron saften...


4 portioner

Du behöver

  • 600 g lammkött benfritt
  • 1 st gul lök ca 50 g
  • 3 msk jungfruolja grekisk
  • 1 dl vatten
  • 1 st ägg
  • citron saften av en halv
  • rosmarinbarr några
  • salt svartpeppar
  • 1 st förpackning filodegsark
  • 50 g getost lagrad i små tärningar
  • olivolja till pensling

Gör så här

1
Skär köttet i sockerbitsstora tärningar. Skala och hacka löken grovt. Bryn kött och lök i oljan. Späd med vatten. Låt köttet puttra mört. Rör i ägg, citron, finfördelad rosmarin samt salt och peppar.

2
Lägg ut en bunt filloark och dela bunten i kvadrater, cirka 15 x 15 cm.

3
Lägg rikligt med köttfyllning på varje kvadrat. Placera också osttärningar på fyllningen. Vik in degsnibbarna till knyten och fäst med tandpetare i mitten. Pensla med olivoljan.

4
Grädda i ugn 225 grader tills knytena tar färg, cirka 5 minuter.


Kommentar:
En rätt från Kreta. För fler kretensiska recept, klicka på rubrikerna nedan!

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top