Långängens grova bröd

Du behöver 2 tsk bikarbonat 5 dl filmjölk 5 dl glutenfri mjölmix 1 dl linfrön 1 dl fibrex 0.5 dl solrosfrön 1 tsk salt 1...


1 portion

Du behöver

  • 2 tsk bikarbonat
  • 5 dl filmjölk
  • 5 dl glutenfri mjölmix
  • 1 dl linfrön
  • 1 dl fibrex
  • 0.5 dl solrosfrön
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk kummin
  • 1 tsk anis
  • 1 tsk fänkål
  • 1 dl ljus sirap
  • 1 dl lingonsylt
  • 0.5 dl russin
  • 0.5 dl hasselnötter (hela eller grovt hackade)

Till formen:

matfett
ströbröd eller linfrön

Gör så här

Rör ner bikarbonaten i filmjölken. Tillsätt övriga ingredienser och häll upp i en avlång smord och bröad form (1 1/2-2 liter). Grädda i 175 grader i 60-70 minuter.


Kommentar:
Ett sagolikt gott matbröd från Maria Paringer på Långängens gård på Lidingö utanför Stockholm.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top