Sesamskorpor

Du behöver 2 dl grekisk jungfruolja 2 dl brun farin 5-5 1/2 dl vetemjöl 2 tsk bakpulver ca 1 dl sesamfrön Gör så här 1...


80 portioner

Du behöver

  • 2 dl grekisk jungfruolja
  • 2 dl brun farin
  • 5-5 1/2 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • ca 1 dl sesamfrön

Gör så här

1
Rör olivoljan med farinet. Blanda vetemjöl och bakpulver. Rör mjölet med sockerblandningen.

2
Dela den lösa degen i fyra längder. Rulla varje längd 30-35 cm lång. Häll sesamfrön på en tallrik eller smörpappersark och rulla längderna i dem.

3
Lägg längderna på en papprad plåt. Grädda i ugn, 225 grader, 10-12 minuter. Sänk temperaturen till 75 grader.

4
Skär varje längd (medan de är varma) i cirka 20 bitar. Låt bitarna torka i ugnen cirka 1 timme.


Kommentar:
En rätt från Kreta. För fler kretensiska recept, klicka på rubrikerna nedan!

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top